Київ, Україна

Новини галузі

«Хаб ФІОТ» для студентів КПІ: інтелектуальний роботодром та смартпарк

ФІОТ при КПІ — факультет, що є одним з найбільших донорів IT спеціалістів в Україні, та громадська організація «Розвиток IT освіти», метою якої є зменшення відтоку талановитих студентів за кордон.

Фахівці створюють нову IT-екосистему, що включає інноваційний «Хаб ФІОТ», інтелектуальний роботодром та смартпарк. Intecracy Group підтримує цю та інші подібні ініциативи.

Сергій Теленик, декан ФІОТ КПІ ім. І.Сікорського:

— Хаб та роботодром стануть платформою для створення винаходів за участі наших талановитих студентів та менторів-практиків від українських IT-компаній, а також точкою доступу до міжнародного наукового простору для української студентської спільноти. Ми імплементували найкращі світові практики та передбачили усі потреби для інклюзивної освіти при плануванні наших інноваційних просторів, адже всі ми рівні у своїх ідеях і повинні бути рівними у можливостях їхньої реалізації

Ефективна модель взаємодії викладачів, студентів та бізнесу була взята з міжнародних наукових інституцій, таких як Массачусетський технологічний університет та інших кращих ВУЗів світу, де підтримка розвитку навчальної бази не залежить від державного фінансування на 100% і є ряд напрямків, які підтримують донори.

Анатолій Бойко, співзасновник ГО «Розвиток IT-освіти»:

— Цифрова економіка та IT-технології відіграють все більше значення у структурі ВВП багатьох країн світу, у тому числі й в Україні. Як випускник ФІОТ, я глибоко розумію необхідність створення гідних умов для навчання та роботи молодого покоління IT. Наші талановиті студенти не повинні думати про переїзд за кордон, вони мають отримати повний спектр можливостей для самореалізації в Україні. Ми створюємо одну з таких можливостей — поєднувати і навчання, і практичну участь у великих проєктах IT компаній, в одній локації — «Хабі ФІОТ».

Об’єкти «Хаб ФІОТ» та інтелектуальний роботодром розташовані на території КПІ в м. Києві та будуть об’єднані зеленою зоною — смартпарком.

Олена Халус, заступниця декана ФІОТ КПІ ім. І.Сікорського:

— Наша команда вже співпрацює по проєктах хабу та роботодрому з провідними компаніями. Також ми відкриті до колаборацій та ведемо перемовини з рядом державних та міжнародних організацій

Реалізація «Хабу ФІОТ» запланована на вересень 2021 року, а інтелектуального роботодрому на 2022 рік. Проєкти є неприбутковими та абсолютно відкритими та безбар’єрними не тільки для студентів КПІ, а й інших ВУЗів. Умови доступу до навчальних об’єктів та розклад планових івентів будуть доступні на сайті ФІОТ.

Довідково:

ФІОТ — Факультет інформатики та обчислювальної техніки Київського Політехнічного Інституту ім. І.Сікорського.

ГО «Розвиток IT-освіти» — неприбуткова громадська організація, що має на меті створення нового прикладу практичної державної IT-освіти, налагодження співпраці між студентами та компаніями-роботодавцями у сфері IT, створення якісних умов для розвитку IT-ком'юніті та зменшення відтоку з країни талановитих спеціалістів.

Контакти для співпраці по проєкту:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

+380674064703 Оксана Льовочкіна

КПІ, ХАБ ФІОТ, Сергій Теленик, Анатолій Бойко, Олена Халус

  • Перегляди: 3175

Контакти

Image
Адреса:
м. Вишневе, вул. Козацька, 6, оф. 2
Тел.: +38 044 323 00 80
Email: info@softline.kiev.ua

Про нас

Softline-it займається комплексним ІТ-обслуговування бізнес-центрів, надаючи клієнтам професійні послуги з системної інтеграції, постачанні телекомунікаційного обладнання та бізнес-систем.