Київ, Україна

Новини галузі

Безпека відеоконференцзв'язку: заходи для запобігання кіберзагрозам

Вже кілька років як відеоконференцзв'язок став необхідним інструментом для бізнесу та особистого спілкування. Проте, разом зі зручністю та доступністю, приносить і загрози для безпеки. Про це під час презентації нових продуктів та послуг Softline розповів експерт Intecracy Group, член Наглядової ради Михайло Віговський.

1. Шифрування трафіку відеоконференцзв'язку

Однією з основних заходів для забезпечення безпеки є шифрування трафіку під час відеоконференцзв'язку. Це перешкоджає можливості кіберзлочинцям отримати доступ до конфіденційної інформації та забезпечує конфіденційність обговорень.

2. Використання захищених платформ

Обирайте відеоконференцсистеми та платформи, які мають високі стандарти безпеки та регулярно оновлюють свої програмні рішення. Платформи з ефективними системами захисту є ключовим аспектом для запобігання кіберзагрозам.

3. Контроль доступу до конференцій

Забезпечте контроль доступу до відеоконференцій, використовуючи паролі та механізми аутентифікації. Це дозволяє уникнути неправомірного доступу та забезпечити, що лише вповноважені особи можуть приєднатися до конференції.

4. Актуалізація програмного забезпечення

Регулярно оновлюйте програмне забезпечення відеоконференцсистем та використовуйте останні версії для забезпечення оптимального рівня безпеки. Оновлення часто включають виправлення вразливостей та заходи безпеки.

5. Моніторинг активності користувачів

Здійснюйте моніторинг активності користувачів під час відеоконференцій для виявлення аномальної поведінки або спроб несанкціонованого доступу. Автоматизовані системи виявлення вторгнень можуть ефективно виявляти потенційні загрози.

6. Навчання персоналу з питань безпеки

Навчання персоналу з основ безпеки відеоконференцій важливо для того, щоб уникнути соціального інженерінгу та інших видів атак. Розуміння загроз та правильні навички безпеки можуть запобігти багатьом потенційним проблемам.

7. Використання віртуальних приватних мереж (VPN)

Використання VPN забезпечує шар додаткового шифрування та анонімізації під час передачі даних під час відеоконференцій, що робить їх більш захищеними від кіберзагроз.

«Забезпечення безпеки відеоконференцзв'язку важливо для захисту конфіденційної інформації та підтримки безперебійного бізнес-комунікації. Ефективні заходи безпеки, такі як шифрування, контроль доступу та оновлення програмного забезпечення, допомагають попереджати можливі кіберзагрози та забезпечують безпеку під час відеоконференцій», — відзначає Михайло Віговський.

Системна інтеграція, Softline-it, Intecracy Group, Системи відеоконференцзв'язку, Михайло Віговський

  • Перегляди: 198

Контакти

Image
Адреса:
м. Вишневе, вул. Козацька, 6, оф. 2
Тел.: +38 044 323 00 80
Email: info@softline.kiev.ua

Про нас

Softline-it займається комплексним ІТ-обслуговування бізнес-центрів, надаючи клієнтам професійні послуги з системної інтеграції, постачанні телекомунікаційного обладнання та бізнес-систем.