Київ, Україна

Новини галузі

Intecracy та Aequo на Global legal Hackathon описали концепт платформи для захисту права власності

International Decentralised Distributed Platform (Міжнародна децентралізована розподілена платформа) – технологічне рішення, яке ініціювала та розробляє команда Intecracy Group та Aequo в рамках Global legal Hackathon.

Щоб швидко та скоординовано реагувати на виклики світової кризи, що спричинив SARS-CoV-2, держави та бізнеси об`єднались для пошуку діджитал-рішень і створення спільних проєктів. Але кому належать права інтелектуальної власності, коли держава та бізнес співпрацюють? На це питання покликаний дати відповідь проєкт IDDP.

Віталій Кухар, CEO, MAFIN ENTERPRISE, Intecracy Group – автор ідеї, яка лягла в основу технічного вирішення завдання від Global Legal Hackathon. Суть ідеї в створенні децентралізованої розподіленої платформи на базі електронно-цифрового підпису та контролю версій для бізнесу та/або конгломерату держава-бізнес, що дозволить їм спільно створювати та розвивати різноманітні проєкти та/чи бізнес із підтвердженням права власності від першого й до останнього етапу співпраці.

Платформа буде надавати можливість працювати разом над будь-яким приватним, національним чи міжнародним проєктом, розмежовувати та виокремлювати, з юридичної точки зору, поле відповідальності сторін, персональних і корпоративних прав кожного з учасників, а також фіксуватиме покроково навіть найменший внесок кожної з них. Така платформа також забезпечуватиме команді чітке й непорушне верховенство права власності як з позиції персоналії, так і з позицій бізнесу чи держави в цілому.

Усі відносини між сторонами підтверджуються цифровим або електронним підписом на кожному етапі розробки проєкту. Платформа містить систему контролю версій, адаптовану до завдань платформи. Це гарантує безпечну роботу зі зміною інформації на кожному з етапів проєкту: створення проєкту, додавання документів, редагування тощо. А у випадку несанкціонованих змін даних хоча б на одному з вузлів платформи, інформація, що міститься на інших вузлах, залишиться незмінною.

Віктор Голуб, Business Analyst, BHander, Intecracy Group – провів бізнес-експертизу українського та міжнародного ІТ-ринків, аналітика результатів якої підтвердила, що дане рішення не просто вкрай актуальне для термінового, оперативного та ефективного вирішення гострої проблеми розподілу прав конгломератів, а є, до всього, ще й першою і єдиною на сьогодні комплексною та довершеною системою, що робить її дійсно унікальною на світовому ринку, покликаною верифікувати й спростити взаємовідносини у процесі онлайн-співпраці з будь-яких точок планети і навіть за будь-яких варіацій участі сторін у проєктах.

Станіслав Задворний, Chief Design Officer, Softengi, Intecracy Group – розробив ексклюзивне візуальне рішення, головна мета якого – забезпечити всім учасникам проєкту легкість користування системою. Консультує команду в питаннях дизайн-мислення та естетики проєкту. Станіслав – автор численних дизайн-концептів, 15+ років досвіду в дизайні, співрозробник стартапів, зокрема, спеціалізується на розробці інтерфейсу продуктів та сервісів, дослідженнях, тестуванні й аналітиці.

Наталія  Дрюк,  радник,  Aequo  – експерт із правових питань, спеціалізується на питаннях інтелектуальної власності та вирішенні спорів. Наталія серед сотні проєктів визначила  найбільш  актуальну   проблематику, що пов’язана з інтелектуальною  власністю: поєднання зусиль багатьох сторін, що спільно працюють над розробкою різноманітних  IT-проєктів, потребує інструментів для зручного та зрозумілого врегулювання IP-прав. Платформа, над якою  працює команда, має стати саме таким інструментом.  Проаналізувавши ринок  існуюючих  сервісів та програм,  Наталія визначила, що жодний з них досі не пропонує рішення, аналогічного цьому проєкту.

Євген Левіцький, радник, Aequo – експерт із правових питань, спеціалізується на розв’язанні спорів. Його досвід у численних судових процесах та індустріальна спеціалізація дозволяє команді розробити максимально юридично ефективне рішення. Євген має великий досвід у роботі над legal tech проєктами, які були успішно запущені в Aequo.

Нагадаємо, що днями спільна багатокомпетентна команда Aequo та Intecracy Group приєдналася до Глобального юридичного хакатону, що ініціювали Global Legal Hackathon (GLH) за підтримки Financial Times Innovative Lawyers.

Хакатон відбувається в режимі онлайн із 27 квітня по 22 травня 2020 року і спрямований на пошук відповідей на низку проблем, із якими стикаються бізнес, уряди та суспільство. Він об'єднав юристів, розробників, дизайнерів та бізнесменів, які за допомогою технологій та інших засобів намагаються вирішити цілий спектр юридичних і суміжних проблем. На разі зареєстровано близько 200 викликів та понад 180 проєктів уже запропонували своє бачення рішень.

Intecracy Group, Aequo, Global Legal Hackathon, International Decentralised Distributed Platform

  • Перегляди: 1510

Контакти

Image
Адреса:
м. Вишневе, вул. Козацька, 6, оф. 2
Тел.: +38 044 323 00 80
Email: info@softline.kiev.ua

Про нас

Softline-it займається комплексним ІТ-обслуговування бізнес-центрів, надаючи клієнтам професійні послуги з системної інтеграції, постачанні телекомунікаційного обладнання та бізнес-систем.