Київ, Україна

Новини галузі

Microsoft розробляє віртуальну «дорогу на роботу» для дистанційних співробітників

У Microsoft вважають, що щоденні поїздки на роботу і назад є важливим елементом психологічного здоров’я, наприклад, тому, що в цей період колеги не турбують зі своїми робочими проблемами. Однак у час коронавірусної пандемії багато хто почав працювати з дому, не витрачаючи в транспорті ні хвилини. Компанія хоче це виправити, створивши віртуальну дорогу на роботу.

З наступного року додаток для спілкування Microsoft Teams дозволить користувачам встановлювати віртуальний час поїздки на роботу. Так вони можуть чітко формувати відчуття початку та закінчення робочого дня і перемикнутися з робочого на домашній настрій.

Для налаштування нової функції Teams запитуватиме на початку дня список запланованих задач. Наприкінці робочого дня програма запитає які з них вдалося виконати і автоматично перенесе решту на наступний день. Також програма буде питати як вони почуваються вранці та ввечері.

За даними Microsoft, віддалені робітники втрачають відчуття робочого дня і починають почуватися, що вони постійно працюють. За останні шість місяців половина обсягу комунікацій у Teams відбувалася між 17 годиною та північчю. Це на 48% більше, ніж до пандемії.

Щоденні поїздки на роботу зазвичай вимагають годину-дві, а декому доводиться витрачати по 2–4 години в одну сторону. Вони вважаються як недолік, з яким потрібно миритися. Однак дослідження 2001 року показало, що більшість обирає щоденні поїздки на роботу навіть якщо їм дати можливість не їздити. Хоча близько 52% учасників опитування все ж зменшили обсяг часу, який їм доводиться витрачати на дорогу до роботи.

Microsoft Teams

  • Перегляди: 870

Контакти

Image
Адреса:
м. Вишневе, вул. Козацька, 6, оф. 2
Тел.: +38 044 323 00 80
Email: info@softline.kiev.ua

Про нас

Softline-it займається комплексним ІТ-обслуговування бізнес-центрів, надаючи клієнтам професійні послуги з системної інтеграції, постачанні телекомунікаційного обладнання та бізнес-систем.